2011. november 3., csütörtök

Milyen a cica édes otthona?

  A nagy nagy szeretet mellett azért a biztonsága is nagyon fontos.

Lakóhely

  Szükségük van otthonra és természetesen berendezési tárgyakra is. A természetben a macska több rejtett alvóhelyet is fenntart, ezek közül az egyik a bázis, a többit pedig a vadászterület bejárása közben használja pihenésre.

  A kis kedvenc számára alapvető szükséglet a lakásban az evő és ivó edény ( ne műanyag legyen, hanem kerámia vagy üveg, hogy a cica ne tudja a nyelvével odébb lökdösni).





  Toalett edény - ez mindig igazodjon a cica méretéhez, hisz hajlamosak  vagyunk elfelejteni, hogy a kis apróság fel is nő és a wc-je még mindig kicsi. Akár több is legyen a lakásban.



  
Alvó doboz vagy kosár

  A cica sötét és huzatmentes helyen szeret aludni. Maga alakítja a napirendjét és ehhez persze ragaszkodik is. Napközben többféle helyet is használ, mondjuk ott heverészik, ahol süt a nap vagy a radiátor tetejére heveredik. Sőt lehet, hogy a legkényelmesebb fotelünket birtokolja - hisz szereti a kényelmes puha dolgokat.

  Azt állítják, hogy a cica a házhoz és nem a gazdihoz ragaszkodik. Ez azonban csak akkor igaz, ha a ház körüli macskát csak épphogy megtűrik és nem alakul ki szoros ember-macska barátság. Egy szoros cica-gazdi kapcsolat során felmerülő költözés nem viseli meg a cicát.
  Ha azonban új helyre kerül és ott is kijárhat, akkor a környezetében élők számára meg kell erősítenie a hatalmát, illetve fel kell azt építenie.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése