2011. november 7., hétfő

A megelőzést szolgáló egészségügyi vizsgálatok


  Nemcsak az embernél, házi kedvenceinknél is fontos a betegségek megelőzése, a már kialakult krónikus vagy akut tünetek kivizsgálása. Inkább többször feleslegesen menjünk az állatorvoshoz, mint hogy egy alkalommal ne menjünk el, ha szükséges lenne.
  
  Még mielőtt beszerezzük, befogadjuk későbbi kedvencünket, jó, ha tapasztalt, gyakorlott állatorvost keresünk. Nagyon fontos, hogy rendszeresen kikérjük a szakember véleményét – még egészséges állat esetében is -, hiszen a kapcsolattartás a gazda és a kiválasztott állatorvos között elősegíti az állat megismerését, kórtörténetét, szokásait, ezáltal megkönnyítve a majdani kezeléseket.
  
  Ha nemcsak a kötelező oltások beadására korlátozódnak az állatorvosi vizitek, hanem rendszeresen visszük hozzá ellenőrzésre az állatot, sokkal könnyebben tudjuk megelőzni a betegségek kialakulását. Természetesen a gazda és az állatorvos közti bizalom a legfontosabb, hiszen baleset vagy egyéb baj esetén ez akár életmentő is lehet.

  Fontos tehát, hogy olyan orvost találjunk, aki megfelel minden elvárásunknak és választ ad minden kedvencünk egészségével kapcsolatos kérdésünkre. Természetesen az orvos előírásait, utasításait be kell tartanunk az eredmény érdekében.

  A betegségeknek legszembetűnőbb tünete az állat egykedvűsége, étvágytalansága, megszokott tevékenységében beálló változás. Amint a megszokottól való eltérést tapasztalunk, keressük fel az állatorvos és vizsgáltassuk meg kedvencünket. Figyeljünk fel állatunk minden magatartásbeli változására is, mert egészségügyi probléma állhat mögötte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése