2011. november 20., vasárnap

A hosszú élet titka a játék, nyusziparadicsom…


  Ha több nyuszit is tartasz egyszerre, akkor létesíts egy kis nyuszi paradicsomot. Persze egy nyuszi is megérdemli.:) Így akkor is tudnak őrjöngeni, ha épp nem vagy otthon. Lesz nagy terük, de mégsem rombolják le a házat.

  A képen látható házikó kültéri elemekből épült. Minden elem 62 cm széles és 80 cm magas, mozgatható, de rögzített, és így bármikor megváltoztatható vagy bővíthető. Kb. 6 négyzetmétert ölel körbe.
  A szőnyeg védelmében egy vízálló réteget helyeztek el a takarók alá. Ilyet lehet kapni, akár baba boltban is. Vízhatlan alátét néven.(ott a kiságyba a baba feneke alá teszik).
  Erre helyeznek olcsó takarókat vagy szőnyeget. Ilyet a tulajdonos az IKEA ban szerezte be olcsón. (persze ez külföldi gazdi, de azért nálunk is lehet kapni).

  A szálláson található wc, széna tartó és pihenő hely is.

  Mivel a nyuszi folyton a szénazsebbe ürített, így kitalálta a gazdi a következő megoldást. Egy virágcserépbe helyezte a szénát. (bár szerintem a nyuszi így is bele tud ülni, ha akar).



 Játékul papírcsöveket tett be  a nyuszinak. Azonban a műanyag flakonnal is nagyon el tudnak játszani a nyuszi- a gazdi szerint.
  Ha nem bántjuk a flakont, tehát nem vágunk bele, nem adunk felületet, hogy a nyuszi a fogát bele tudja mélyeszteni, akkor tényleg jó játék lehet.



Ásás

  Mivel nyuszik imádnak ásni, ezt egy másik ötlettel elégítette ki a tulajdonos.
  Vett egy kerti tavat. Melynek különböző szintjei vannak. Az egyik részébe homokot tett. Így az állat tudott benne kaparni, ásni és nem mellékesen bele is tudott feküdni, ha melege volt.
  A képen látszik, hogy még almot tett mellé. Ezt nem szabad, úgyhogy azt ne vegyétek figyelembe. Helyette tehettek bele forgácsot, vagy fapelletet, bármit.
  Igazából ezt csak nyári nagy melegben ajánlom, ha nem viszed ki a nyuszit.



  A többi játék szintén az IKEA-ból szerzett kincsekből lett kialakítva.

  A másik lehetőség persze az, hogy szabadon engeded a lakásban. Azonban ha nem vagy otthon ez veszélye. Hisz nem tudsz minden veszélyforrást kiiktatni. Hisz a vezetékek szabadon vannak, konnektor, mérgező növények, akár a fuga is lehet mérgező vagy a tapéta a festés miatt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése