2011. október 24., hétfő

Közös játék a kutyával


   A kutya korától függetlenül ugyanúgy szeret játszani, mint a gyermek. Sőt, mindennel képes játszani, ami az útjába akad, legyen az, papucs, felmosórongy, gumijáték. Mivel játéka tárgyát képes felfalni is, veszélyforrás lehet számára, ha nem figyelünk rá.
   Sokkal hasznosabb a gazdával való közös játék. Nemcsak azért, mert így kiiktathatók az állatra veszélyes dolgok, hanem, mert a közös játék fokozza a kutya gazdájához való kötődését, erősíti kapcsolatukat.
   Feledhetetlen élményt jelent mind a kutyus, mind a gazdi számára, ha a játék egyben közös sport is.


   Frízbi: Ezt a játékot akár a kertben is űzhetjük, ha megfelelő tér áll rendelkezésre, de egy erre lehetőséget adó parkban igazi élmény kedvencünk számára, bármilyen fajta is legyen.
A játék kelléke egy kutyák számára készített korong, melyet elhajítva a kutyának a levegőben kell elkapnia és visszavinnie a gazdához. Kutyusunk hamar megtanulja, rájön, milyen szórakoztató és izgalmas dolog a gazdit is megdolgoztatni.
Ha már összeszokott a „csapat”, gazdi és kedvence, akár frízbi versenyre is benevezhetnek, mivel ez már versenysport lett hazánkban.

   Dog dancing: Rövid múltú, de nagyon népszerű sport, melynek lényege, hogy a kutya zenére együtt táncol a gazdájával. Egy ilyen produkció nagy koncentrációt igényel mind a kutya, mind a gazda részéről, és nem utolsó sorban engedelmességi gyakorlatot is jelent. A kutyától hátsó lábon állást, forgást, oldalazást, meghajlást követel, az ügyes gazdától, pedig kitartást és türelmes tanítást.


   További játékok is vannak a kutyussal, erről ha többet szeretnél tudni a hamarosan megjelenő könyvünkben olvashatsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése